עוגת גבינה עם שוקולד אגו לבן
גם גבינה, גם קראמבל, גם שוקולד וגם מלית אוכמניות וכל זאת בעוגה שזמן הכנתה לא עולה על חצי שעה? קבלו את העוגה המרשימה והכל כך טעימה שהיא הסוד הפרטי שלנו.
קרמבל עוגיות חמאה:
300 גרם קמח
200 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר
כפית תמצית וניל איכותית
1 ביצה
מלית גבינה ושוקולד לבן:
500 גרם גבינה לבנה 9%
250 גבינת שמנת 30%
150 גרם סוכר
כפית מחית וניל
14 גרם ג'לטין
50 גרם מים
300 גרם שוקולד לבן "כרמית"
150 גרם שמנת מתוקה
500 גרם שמנת מתוקה
מלית אוכמניות לציפוי:
מכינים את הקרמבל עוגיות חמאה:
1. במעבד מזון שמים יחד קמח, חמאה וסוכר ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים.
2. מוסיפים את הביצה והווניל ומעבדים רק עד קבלת בצק אחיד. חשוב להיזהר שלא לעבד את הבצק יתר על המידה .
3. מרדדים את הבצק לעובי אחיד של 1 ס”מ .
4. אופים בתנור מחומם מראש ל170 מעלות למשך 15-20 דקות.
5. מצננים וטוחנים במעבד מזון שוב. מחלקים את הקראמבל ל2 קערות. בקערה אחת שמים 3/4 מהכמות ובקערה השנייה את הרבע הנותר.
6. מחממים 50 גרם חמאה ומוזגים לקערה שבה הכמות הגדולה של הקראמבל. מערבבים היטב ומהדקים לתחתית של תבנית בקוטר 26.
מכינים את המוס גבינה:
1. משרים את הג’לטין במים .
2. בקערה שוברים את השוקולד הלבן, מרתיחים 150 גרם שמנת ומוזגים על השוקולד, מחכים דקה ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד לקבלת קרם שוקולד חלק ומבריק.
3. בקערה גדולה שמים יחד את הגבינות, הסוכר והווניל. מערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה וחלקה.
4. מחממים את הג’לטין במיקרו רק עד המסה (כ-20 דניות לערך) ומערבבים אותו לתוך קרם השוקולד.
5. מקפלים את קרם השוקולד לתוך תערובת הגבינות.
6. מקציפים 500 מ”ל שמנת מתוקה ומקפלים לתערובת הגבינות .
7. יוצקים את התערובת המוכנה על הקרמבל חמאה ומעבירים לקירור של 5 שעות לפחות.
מלית אוכמניות וקישוט:
לוקחים קערה קטנה ושמים אותה הפוכה על העוגה. מפזרים את הכמות הקטנה של הקרמבל מסביב ומרימים את הקערה בעדינות.
מסדרים את המלית אוכמניות במרכז העוגה.