ממתקי מיקסים
שוקולד חלב, שוקולד לבן ושוקולד מריר, אגוזי לוז ושמנת מתוקה – ויש לכם ממתקים שהם מעדן שעוד לא טעמתם כמותו. מסוג המתכונים שצריך לשים עליהם סטיקר 'חובה לנסות'. וכשתטעמו את התוצאה – ההנאה מובטחת!
מרכיבים ל-15 ממתקים:
100 גרם שוקולד לבן של כרמית שבור לחתיכות
2 כפות חמאה רכה
1 שקית "מיקסים" שוקולד לבן של כרמית
150 גרם שוקולד מריר של כרמית שבור לחתיכות
1/2 כוס שמנת מתוקה
15 יח' שוקולד חלב עם אגוזי לוז "מיקסים" של כרמית
אופן ההכנה:
- ממיסים את השוקולד הלבן, מצננים מעט.
- במעבד מזון טוחנים את הרוקס הלבנים לפירורים גסים (או שוברים בעזרת פטיש שניצל).
- מערבבים את פירורי הרוקס עם השוקולד המומס והחמאה הרכה.
- ממלאים שכבה בעובי חצי ס"מ בעטרות נייר קטנות או תבנית שקעים קטנים מסיליקון ומקפיאים.
- מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה, מוסיפים שברי שוקולד מריר, ממתינים דקותיים ומערבבים לקרם חלק.
- יוצקים מעל הבסיס שכבת קרם שוקולד בעובי 1/2 ס"מ.
- נועצים מיקס שוקולד חלב עם אגוזי לוז במרכז כל ממתק ומחזירים להקפאה.
- לאחר שמתייצב אפשר להעביר למקרר (אם משתמשים בתבניות סיליקון יש לחלץ את הממתקים מהתבנית בעודם קפואים, לסדר על צלחת הגשה ורק אז להעביר למקרר).